Staking Ryanair piloten 10 augustus 2018

** UPDATE 09-08-2018 ** 
NEDERLANDSE PILOTEN RYANAIR STAKEN OOK OP 10 AUGUSTUS 2018, MAAR DE VLUCHTEN GAAN DOOR VANWEGE FREELANCE PILOTEN! 


** UPDATE 08-08-2018, 11:25 uur ** 
DUITSE PILOTEN STAKEN OP 10 AUGUSTUS 2018. 
De Duitse piloten van Ryanair sluiten zich aan bij hun Belgische, Ierse en Zweedse collega's en leggen het werk neer op vrijdag 10 augustus 2018. Lees hier meer over uw rechten!

** UPDATE 07-08-2018 ** 

De geplande stakingen van Belgische, Ierse en Zweedse Ryanair piloten op 10 augustus 2018 gaan door. Zij leggen het werk neer met als gevolg dat er 104 vluchten van en naar Belgie geannuleerd worden aanstaande vrijdag. Ook de Nederlandse en Duitse piloten dreigen met deze staking, naar verwachting wordt er vandaag (07-08-2018) meer duidelijk over de Nederlandse piloten en morgen (08-08-2018) besluiten de Duitse piloten of zij gaan staken. In alle gevallen zult u recht hebben op compensatie, en eventueel teruggave van de ticketkosten als u uw reis met Ryanair niet wenst voort te zetten.

--- 

KLIK HIER OM UW CLAIM IN TE DIENEN! 

Nederlandse piloten Ryanair willen ook staken

Na de stakingen van Europese collega’s dreigen nu ook Nederlandse van Ryanair met stakingen als de luchtvaartmaatschappij niets verandert aan de arbeidsvoorwaarden. De Belgische en Zweedse piloten hebben al een stakingsdatum aangekondigd, 10 augustus.

Het ultimatum dat de Nederlandse piloten hebben gesteld aan Ryanair is vandaag. dinsdag 31 juli. In Nederland staat het overgrote deel (99,5 procent) van de aangesloten vakbondsleden achter de eventuele staking. Stakingsacties lijken onvermijdelijk aangezien de VNV niet verwacht dat Ryanair akkoord gaat met de gestelde eisen.  

Ryanair vliegt in Nederland vanaf Eindhoven, Amsterdam en Maastricht. Het is de bedoeling dat eventuele stakingen 24 uur van te voren aangekondigd zullen worden. Wettelijk is een termijn van 12 uur verplicht, maar de piloten willen hiermee de gedupeerde reizigers tegemoetkomen.

Vakantiegangers lopen het risico om door de stakingen langer op hun bestemming te moeten verblijven of op een ander moment te moeten vertrekken. Ryanair zal deze kosten moeten vergoeden en compensatie moeten verlenen.

Eerder deze week stelden Duitse piloten al het ultimatum dat Ryanair voor 7 augustus met betere arbeidsvoorwaarden moet komen. Ook daar zijn acties onvermijdelijk als er geen voorstel komt vanuit Ryanair. En nog meer landen gingen voor. Vorige week staakte het cabinepersoneel in Ierland, Spanje, Portugal, Italië en België. In totaal werden er ongeveer 300 vluchten geannuleerd.

Ryanair heeft alleen op eindhoven al ongeveer 25-30 vliegbewegingen. Mocht dus inderdaad 99,5% van het personeel willen staken kunnen we er zo goed als zeker vanuit gaan dat bijna alle Ryanair vluchten op eindhoven geannuleerd gaan worden.

 Wat moet u doen?

Ryanair moet u tijdig informeren mocht u vlucht geannuleerd of vertraagd worden door staking. Heeft u nog niets vernomen van Ryanair kunt u er vanuit gaan dat uw vlucht vooralsnog doorgaat. Mocht de vlucht geannuleerd worden heeft u recht op een alternatieve vlucht. Indien dit niet gewenst is voor u, kunt u een terugbetaling van de ticketkosten aanvragen

Voor de aangekondigde staking van 10 augustus aanstaande zal Ryanair niet meer tijdig kunnen annuleren, hierdoor heeft u ook nog recht op compensatie.

Wat zijn uw rechten?

Naast het recht op omboeking of terugbetaling heeft u als getroffen passagier ook recht op compensatie wanneer uw vlucht binnen 14 dagen voor vertrek wordt geannuleerd.

De compensatiebedragen worden gebaseerd op basis van de vluchtafstand.

  • Bij vluchten tot 1500 kilometer heeft u recht op € 250,00 per passagier!
  • Bij vluchten tussen 1500-3500 kilometer heeft u recht op € 400,00 per passagier!
  • Bij vluchten van meer dan 3500 kilometer (buiten de EU) heeft u recht op € 600,00 per passagier!

Wij helpen passagiers graag bij het verkrijgen van hun compensatie vanwege de staking. Ergens recht op hebben, en het recht innen is heel wat anders. Vooralsnog wijst Ryanair alle claims met betrekking tot de staking af omdat het  volgens hen valt onder een buitengewone omstandigheid, waardoor er geen recht op compensatie bestaat. Wij zullen hier rechtszaken voor starten om alsnog de compensatie af te dwingen.

Meer weten, klik hier om de reviews van onze tevreden klanten te lezen!Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !

Controleer uw vlucht!

Is uw vlucht meer dan drie uur vertraagd, geannuleerd of overboekt, vul dan uw vluchtgegevens in en controleer direct of u recht heeft op een compensatie!

In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten