Piloten en cabincrew Brussel Airlines staken op 20 december.

Op 15 december 2021 is een 24-uurs staking van het vliegend personeel van Brussels Airlines aangekondigd voor aanstaande maandag 20 december 2021 vanaf 05:00 's ochtends tot en met de volgende ochtend. Het gaat om de piloten en de cabine crew die een dag thuis blijven om een statement te maken. Vandaag zal het grondpersoneel ook kenbaar maken of zij de actie steunen. 

De reden voor de staking is de alsmaar groeiende onrust over de veel te hoge werkdruk bij Brussels Airlines. Het managament van de Belgische luchtvaartmaatschappij is verbaasd en verrast over de stakingsaankondiging, aangezien zij juist van mening waren dat er de afgelopen tijd zeer constructieve plaats hadden gevonden en er stappen in de juiste richting werden gezet tezamen met de vakbonden. Niets lijkt minder waar... Het personeel van Brussels Airlines had al eerder van zich laten horen na de aankondiging van het nieuwe logo van hun werkgever. Zij waren van mening dat het geld beter aan andere zaken besteed had kunnen worden. 

Door kort voor de kerstvakantie te staken zal de staking een grote impact hebben op de vluchtuitvoeringen van komende maandag. De directie van Brussels Airlines geeft aan dat het vliegend personeel dat ook deel uit maakt van het management wel gewoon zal vliegen, echter zal dit natuurlijk slechts een fractie zijn van het totaal. Naar verwachting zullen dan ook zo'n 12.500 passagiers getroffen worden door de staking. Zo'n 116 vluchten zullen worden geannuleerd

De impact is enorm en zal financieel ook een enorme domper zijn voor de luchtvaartmaatschappij. Een staking van het eigen personeel geldt niet als een buitengewone omstandigheid en zodoende hebben getroffen passagiers recht op een compensatie indien zij met een nieuwe vlucht, die Brussel Airlines hun kosteloos dient aan te bieden met een andere maatschappij, 3 uur eerder, of 3 uur later op hun eindbestemming arriveren. 
De compensatie varieert van € 250,00 tot € 600,00, afhankelijk van de vlucht afstand. Kan een passagier helemaal niet op zijn of haar bestemming komen, dan is er naast de compensatie ook recht op terugbetaling van de ticketkosten. 

Bent u een van de getroffen passagiers van de staking? Meld u claim dan direct aan op basis van uw originele vluchtnummer en wij gaan er voor zorgen dat u de verschuldigde compensatie zult ontvangen! 

Compensatie afhankelijk van de afstand

U kunt een compensatie ontvangen als u meer dan drie uur vertraagd bent, uw vlucht geannuleerd is of wanneer u geweigerd bent op de vlucht door bijvoorbeeld een overboeking. De compensatie die u mogelijk kunt ontvangen is afhankelijk van de gevlogen afstand en staat los van de originele ticketprijs.

€250

Tot 1500km

€400

1500km tot 3500km

€600

Meer dan 3500km

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !

Controleer uw vlucht!

Is uw vlucht meer dan drie uur vertraagd, geannuleerd of overboekt, vul dan uw vluchtgegevens in en controleer direct of u recht heeft op een compensatie!

In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten