Ryanair verliest rechtszaak ticketprijzen

Afgelopen week heeft het Europees Hof een uitspraak gedaan omtrent de ticketprijzen op het internet. In een zaak van 2011 is nu na hoger beroep eindelijk duidelijkheid gekomen.

Ryanair, maar ook andere maatschappijen, adverteren vaak met lage ticketprijzen, bijvoorbeeld voor € 9,99 naar Londen. Echter blijkt dan vaak dat er nog vele extra, verplichte kosten in rekening worden gebracht waardoor het ticket uiteindelijk veel meer kost. Te denken valt aan verplicht online inchecken, het bijbetalen voor handbagage, maar ook het betalen met creditcard. Het Hof heeft u uitgesproken dat deze prijzen in de totaalprijs op moeten worden genomen, omdat de passagier niet kan kiezen om een bepaalde service of dienst niet te nemen. 

Ondanks dat de prijs dus zelden écht € 9,99 is voor een vlucht, biedt de budgetmaatschappij wel zeer goedkope vluchten aan. Vaak lukt het om voor minder dan € 50,00 te vliegen. Als je Ryanair vlucht vertraagd raakt, dan heb je zelfs recht op een minimum van € 250,00, afhankelijk van de vluchtafstand. Ook al is vertraging nooit leuk, je kunt dus in feite ‘winst’ maken op je ticket. 

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !