Schiphol drukste luchthaven van West-Europa

Het gaat goed met de Nederlandse luchthaven. Al maanden stijgt het aantal passagiers op de luchthaven en deze stijging is relatief groter dan bij de belangrijkste concurrenten van Schiphol. In september was Schiphol zelfs de drukste luchthaven van West-Europa.

De maand september was goed voor bijna 3,5 miljoen passagiers op Schiphol. Dat aantal is 152% meer dan in september 2020. Schiphol zit echter nog niet op de getallen die gehaald werden vóór het corona-tijdperk, de luchthaven zit namelijk nu op iets meer dan de helft van de oude passagiersaantallen. Evengoed herstelt Schiphol het snelst van alle grote West-Europese concurrenten waartoe Frankfurt, Londen Heathrow en Parijs tot de grootste behoren.

In Europa kon alleen de luchthaven van Istanbul Schiphol achter zich laten als het gaat om passagiersaantallen in de maand september. De thuisbasis van Turkish Airlines telde afgelopen maand 4,1 miljoen passagiers, waarvan er 1,2 miljoen tot het binnenlandse vliegverkeer behoorde. Qua internationale passagiers is Schiphol nog altijd nummer 1 in Europa. 

Het gaat dus goed met het Europese vliegverkeer. Het is langzamerhand aan het opkrabbelen naar het oude niveau van vóór de corona crisis uitbrak. Wanneer dit oude punt bereikt wordt is lastig te voorspellen, maar er zit in ieder geval weer een stijgende lijn in.

Hoe meer vluchten er zijn hoe meer vlieg onregelmatigheden er zullen plaatsvinden. Dit kan voor passagiers erg vervelend zijn en in sommige gevallen is er dan gelukkig ook recht op compensatie. Is uw vlucht vertraagd of heeft u last gehad van een geannuleerde vlucht? Kijk dan meteen of u recht heeft op compensatie.