Sluiting basis Ryanair op Eindhoven gaat niet door, of toch wel?

Naar aanleiding van de onrust bij Ryanair de afgelopen zomer kondigde ze aan de basis op Eindhoven te sluiten. Op Eindhoven staan momenteel vier toestellen gestationeerd. Vluchten van en naar eindhoven zouden vanaf 5 November uitgevoerd worden vanuit het buitenland.

Voor de vijftig piloten en 150 cabinepersoneels leden, welke gestationeerd zijn in Eindhoven zou er ook een nieuwe uitvalsbasis moeten worden geselecteerd. Het cabinepersoneel van Ryanair op Eindhoven staaktten eind Oktober tegen de sluiting van de basis.

Zeventien piloten en het cabinepersoneel besloten ook een kort geding tegen Ryanair te starten. De vakbonden beargumenteerden dat de sluitin van de basis een methode is om zich niet aan de werknemersrechten in Nederland te hoeven houden. De rechtbank van Den Bosch is meegegaan in de beargumentering en besloten de dat Ryanair de Eindhoven-basis niet mag sluiten.

Ryanair negeert rechter

Ondanks de uitspraak van de rechter, hebben de piloten vandaag een brief ontvangen waarin staat dat ze moeten verhuizen of overbodig worden. Aangezien de sluiting van de basis voor 5 november gepland staat moeten de piloten vandaag beslissen. Ryanair lijkt namelijk de uitspraak compleet te negeren.  Ook de boeteclausule van 250.000 per piloot welke gedwongen verplaatst wordt lijkt hen niet te deren.

Nieuw vuurwerk op komst bij Ryanair dus, wat de laatste maanden zeer onrustige tijden beleefd.Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !