Staking Alitalia en Air Italy op 21 mei 2019

Het personeel van Alitalia en Air Italy leggen aanstaande dinsdag 21 maart 2019 het werk neer. De staking is 24 uur lang op alle luchthavens in Italië. De reden van de staking is dat Alitalia nog geen nieuwe investeerders heeft gevonden terwijl de deadline op 30 april 2019 lag.

Al geruime tijd verkeert Alitalia in financieel zwaar weer. De staking zal hen dan ook niet helpen. Het is niet zo dat alle vluchten geannuleerd worden, omdat er altijd een minimum aan vluchten dienen te worden uitgevoerd. Als u een ticket heeft voor de betreffende dag met een vlucht naar of van Italië, is het verstandig om dit met uw maatschappij/ reisagent te controleren.

De passagiers van wie de vlucht geannuleerd of met meer dan 3 uur vertraagd uitgevoerd wordt, hebben recht op vergoeding tot wel € 600,00 per persoon. Een staking van het eigen personeel is namelijk geen buitengewone omstandigheid. Hierop heeft de luchtvaartmaatschappij invloed, en dus hebben de passagiers recht op vergoeding. Daarnaast dient men bij annulering een nieuwe vlucht aangeboden te krijgen. Als het alternatief voor de passagier geen optie is, kan men de ticketkosten terug vragen. Men dient vervolgens zelf nieuwe vluchten te regelen.

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !

Controleer uw vlucht!

Is uw vlucht meer dan drie uur vertraagd, geannuleerd of overboekt, vul dan uw vluchtgegevens in en controleer direct of u recht heeft op een compensatie!

In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten