Verwachte winst daalt opnieuw voor Ryanair

De Ierse budget luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft een winstwaarschuwing gegeven. Ryanair had in eerste instantie gerekend op zo’n 1,2 miljard, maar nu blijkt dat de luchtvaartmaatschappij de verwachting met 100 tot 200 miljoen moet bijstellen. De verwachte winst wordt nu geschat op één miljard. Door de Brexit zou de winstprognose nog verder kunnen dalen.

De verwachte winst daling zou vooral te wijten zijn aan overcapaciteit in Europa, waardoor de prijzen van vliegtickets onder druk staan. Naar verwachting dalen de ticketprijzen dit winterseizoen met 7%, dit is 5% meer dan eerst aangenomen werd.

Bovendien heeft Ryanair problemen met vakbonden, slecht weer en stakingen van Franse luchtverkeersleiders die ook impact hebben op de winst. Ook ligt de passagiersgroei hoger bij bijvoorbeeld concurrent Wizz Air.

De winstverwachting was afgelopen oktober ook al naar beneden bijgesteld, toen werden de problemen met de vakbonden en stijgende brandstofkosten als redenen opgegeven.

Compensatie afhankelijk van de afstand

U kunt een compensatie ontvangen als u meer dan drie uur vertraagd bent, uw vlucht geannuleerd is of wanneer u geweigerd bent op de vlucht door bijvoorbeeld een overboeking. De compensatie die u mogelijk kunt ontvangen is afhankelijk van de gevlogen afstand en staat los van de originele ticketprijs.

€250

Tot 1500km

€400

1500km tot 3500km

€600

Meer dan 3500km

Claim process graphic

Check uw vlucht!

Vul hieronder uw vluchtgegevens in en controleer kosteloos of u recht heeft op een compensatie. Indien ons systeem aangeeft dat u recht heeft op compensatie dan is het mogelijk om binnen 3 minuten uw claim succesvol in te dienen.

Claim afhandeling

Wij vechten kosteloos uw claim aan bij de iedere luchtvaartmaatschappij om ervoor te zorgen dat u krijgt waar u recht op heeft. Tijdens dit proces wordt u op de hoogte gehouden van de status.

Juridisch proces

Indien nodig stappen wij in samenwerking met een gerenommeerd advocatenkantoor naar de rechter om uw gelijk te halen. Door met de professionele juristen samen te werken, hebben we een slagingskans van 97%!

Uitbetaling

Als wij succesvol zijn ontvangt u uw compensatie binnen een aantal dagen op uw rekening. Aviclaim houdt 25% (incl. BTW) van het geclaimde bedrag in.

Controleer uw vlucht!

Is uw vlucht meer dan drie uur vertraagd, geannuleerd of overboekt, vul dan uw vluchtgegevens in en controleer direct of u recht heeft op een compensatie!

In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten