Wilde staking Aviapartner Brussels Airport

Op Brussels Zaventem airport heeft de bagageafhandelaar Aviapartner bijna een week gestaakt. De staking begon op donderdag 25 oktober als een wilde staking, de werknemers legde plotseling het werk neer. Sinds gisteren (31-10-2018) heeft het personeel het werk weer opgepakt.

Door de plotselinge staking vertrokken op 25 oktober veel vluchten zonder bagage. De dagen daarna werden er vooral vluchten geannuleerd van TUI, TAP en Ryanair. Dit kwam neer op zo’n 150 vluchten per dag welke niet uitgevoerd konden worden en in totaal waren er zo’n 1500 stukken bagage welke niet verwerkt konden worden.

Al eerder dit jaar legde Aviapartner het werk neer op Zaventem. Aan de werknemers werd er op dat moment verbeteringen beloofd. Volgens de vakbond komt de directie deze nu niet na, vandaar dat het personeel overging tot staken.

Buitengewone omstandigheid

Staking van het personeel van een bagageafhandelaar wordt gezien als een buitengewone omstandigheid volgens verordening 261/2004. Luchtvaartmaatschappijen hebben geen invloed op stakingen van externe organisatie en daarom kunnen ze niet aansprakelijk worden gehouden door de consument.

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !