Aviclaim sleept luchtvaartmaatschappij voor €120.000,- voor de rechter

Aviclaim, een claimbureau dat passagiers helpt compensatie te verkrijgen bij vertraagde en geannuleerde vluchten daagt Small Planet Airlines vandaag voor de rechter. De claimorganisatie vertegenwoordigt in deze rechtszaak 221 passagiers die te maken hebben gehad met een problematische reis. In totaal wordt de luchtvaartmaatschappij voor € 120.000,- aansprakelijk gesteld. Het gaat om vergoedingen van € 400,- tot € 600,- per passagier.

De luchtvaartmaatschappij ging in maart en april meerdere malen de mist in vanwege technische mankementen aan de vliegtuigen. Sommige passagiers liepen een vertraging op tot wel 24 uur. Voor een deel van de reizigers moest Neckermann zelfs de gehele pakketreis annuleren omdat Small Planet Airlines niet in staat was de passagiers te vervoeren.

Nadat er reeds voor € 10.000,-  euro succesvol werd geïnd bij de luchtvaartmaatschappij leek het er even op dat Small Planet Airlines bereid was de rest van de gedupeerde passagiers ook uit te gaan betalen, echter ze komen niet over de brug.

'Met name nu het hoogseizoen is begonnen is het nodig dat claimorganisaties luchtvaartmaatschappijen dwingen de passagiersrechten serieus te nemen. Door dergelijke grote rechtszaken te starten hopen we dat te bereiken', aldus Remco Kuilman, oprichter van Aviclaim.  

Controleer uw vlucht!

Is uw vlucht meer dan drie uur vertraagd, geannuleerd of overboekt, vul dan uw vluchtgegevens in en controleer direct of u recht heeft op een compensatie!

In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten