Ryanair schrapt duizenden vluchten in de komende zes weken

Ryanair, de Ierse prijsvechter schrapt duizenden vluchten om de punctualiteit van vluchten te verhogen. De afgelopen periode daalde de punctualiteit van Ryanair onder de 80%. Ryanair heeft last van stakingen, van de franse luchtverkeersleiding, slecht weer en achterstallige vakanties van het personeel.

Vooral dat laatste lijkt Ryanair de das om te doen. Er zijn nieuwe regelingen vanuit de Ierse overheid wat inhoudt dat de personeelsleden voor het einde van het jaar hun vakantiedagen op moeten maken.

Het aantal getroffen passagiers valt volgens Ryanair wel mee, het gaat slechts om 2 procent van de passagiers. In procenten is dat wellicht weinig maar uiteindelijk gaat het om 308 000 tot 385 000 passagiers welke getroffen zullen worden. Alle getroffen reizigers krijgen een nieuw ticket aangeboden of krijgen hun geld terug.

Door deze maatregelen hoopt Ryanair 90% van de vluchten volgens schema te laten vertrekken.

Lees hier wat je rechten zijn wanneer je Ryanair vlucht is geannuleerd. 

Compensatie afhankelijk van de afstand

U kunt een compensatie ontvangen als u meer dan drie uur vertraagd bent, uw vlucht geannuleerd is of wanneer u geweigerd bent op de vlucht door bijvoorbeeld een overboeking. De compensatie die u mogelijk kunt ontvangen is afhankelijk van de gevlogen afstand en staat los van de originele ticketprijs.

€250

Tot 1500km

€400

1500km tot 3500km

€600

Meer dan 3500km