Ryanair verwacht 20 miljoen euro aan claims vanwege annuleringen

Ryanair verwacht voor 20 miljoen aan claims te ontvangen vanwege het schrappen van duizenden vluchten. Ryanair maakte bekend dat zij in de komende periode dagelijks ongeveer vijftig vluchten per dag te annuleren. Met deze acties hoopt Ryanair de punctualiteit van de vluchten te verbeteren, deze was namelijk in de eerste twee weken van september gedaald onder de 80 procent.

Volgens het bedrijf mogen alle klanten die een stoel hebben geboekt op een geannuleerde vlucht deze kosteloos omboeken of hun geld terugvragen.

Door de vluchten zo kort voor vertrek te annuleren pleegt Ryanair contractbreuk. Het Klanten die hiervan schade ondervinden kunnen zich melden bij hun reisverzekering of bij Ryanair zelf.

Naast terugbetaling van het ticket hebben alle gedupeerde reizigers ook recht op compensatie volgens de Europese regels. Afhankelijk van de afstand van de vliegreis kan men tot € 600,- compensatie terugkrijgen.

De Europese commissie heeft benadrukt dat Ryanair zich zal moeten houden aan de regels die gelden om voor het compenseren van de passagiers.

Mocht je Ryanair vlucht geannuleerd zijn binnen 14 dagen voor vertrek heb je mogelijk recht op één van de volgende bedragen;

  • Voor vluchten tot 1500 kilometer → 250 euro
  • Voor vluchten tussen de 1500 - 3500 kilometer  → 400 euro
  • Voor vluchten meer  dan 3500 kilometer → 600 euro

Lees hier wat uw rechten zijn als uw Ryanair vlucht is geannuleerd of controleer hieronder uw vlucht;

Klik hier voor de volledige lijst van geannuleerde vluchten!

Controleer uw vlucht!

Is uw vlucht meer dan drie uur vertraagd, geannuleerd of overboekt, vul dan uw vluchtgegevens in en controleer direct of u recht heeft op een compensatie!

In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten