Vakantieplannen? Dit zijn de tien mooiste reisbestemmingen voor 2022

Maakt u reisplannen voor 2022? U zou een van de onderstaande bestemmingen kunnen overwegen. Volgens Lonely Planet, de bijbel van de reisgidsen, zijn deze landen echte aanraders voor het komende jaar.

Lonely Planet is een populaire gids voor reizigers. De Britten Tony en Maureen Wheeler schreven hun eerste reisgids in 1973, getiteld: Across Asia on the Cheap. Dit was de eerste stap in hun reeks reisboeken en hun uiteindelijke wereldwijde Lonely Planet.

De mooiste landen voor 2022 volgens Lonely Planet

Na anderhalf jaar van opsluiting en Coronamaatregelen is het verlangen naar vakantie en reizen misschien nog groter dan voorheen. Hoewel het altijd de vraag is welk reisadvies voor een bepaalde bestemming zal gelden nadat de maatregelen zijn aangekondigd, hebben de makers van de Lonely Planet zich niet laten afschrikken. Zij hebben het boek Best in Travel 2022 uitgegeven. Met de ultieme aanbevelingen voor reisbestemmingen in 2022, geven wij u alvast een voorproefje.

Tom Hall, een belangrijke medewerker van Lonely Planet, heeft een persbericht over het nieuwe boek uitgegeven. "Na een gedwongen onderbreking is het tijd om die lang uitgestelde reisplannen van de plank te halen en in daden om te zetten." 

Misschien niet de Costa Brava in Spanje of de Côte d'Azur in Frankrijk dit jaar, maar wat dacht u van Oman of Malawi? Volgens Hall bieden de door Lonely Planet samengestelde lijsten een mooi inzicht in de diversiteit en verscheidenheid van de wereld. Wij tonen u de top 10 van ultieme reisbestemmingen voor het komende jaar.

 

Top 10 bestemmingen

 

10e Egypte

Het land van farao's, piramides, woestijnen en kamelen, grenzend aan het water van de Middellandse Zee. Egypte is bekend van de dorre Sahara tot de vruchtbare oevers van de Nijl. Als u een reis naar Egypte overweegt, moet u rekening houden met het woestijnklimaat. Er zijn grote verschillen tussen dag en nacht. In de hete zomer, van mei tot oktober, stijgt de temperatuur tot ver boven de 30 graden. Met temperaturen die variëren van 10 tot 15 graden 's nachts.

 

De geschiedenis van Egypte is even lang als die van de mensheid zelf, en gaat duizenden jaren terug. Het oude Egypte is nog steeds in het land te vinden, bijvoorbeeld bij de piramiden van Gizeh en de Sfinx.

 

9 Malawi

Het Afrikaanse land Malawi staat ook op de lijst en is niet echt een toeristische trekpleister. Nog een reden om het land te bezoeken, zegt Lonely Planet. Het gigantische Lake Malawi en de uitgestrekte natuur zijn een attractie op zich. Maar typische Afrikaanse ervaringen zoals safari's en het spotten van wilde dieren zijn ook aan te bevelen, aldus de gids. Het land wordt ook wel het "warme hart van Afrika" genoemd en reizigers zeggen vaak dat de inwoners zeer gastvrij zijn.

 

8 Nepal

Het Aziatische Nepal ligt in het Himalaya-gebied en is onlosmakelijk verbonden met de beruchte Mount Everest. Het thuisland van Boeddha wordt gekenmerkt door hoge bergen en tempels. Nepal kent een enorme etnische diversiteit, met 125 volkeren met verschillende culturen. Dit zorgt voor een bonte verscheidenheid aan tradities en mensen. Ook het spirituele karakter van het land maakt Nepal tot een populaire bestemming. Boek de beste trektochten in Nepal bij Bookatrekking.com

 

7 Oman

Woestijnen, oases en nog veel meer indrukwekkende natuur vindt u in het Arabische Oman. Oman ligt in het Midden-Oosten en is nog relatief onontdekt door de grote toeristenmassa's. Je vindt historische gebouwen in de steden en grote zandvlaktes in de woestijnen. Het land is perfect voor de ultieme 1001-nacht ervaring. 

 

Er zijn niet zoveel luchtvaatmaatschappijen die vliegen naar Oman maar KLM vliegt erop tezamen met KLM partners. 

 

6 Anguilla

Het doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar volgens de Lonely Planet hoort dit eiland thuis op je bucketlist. Anguilla ligt in het Caribisch gebied en maakt deel uit van de Kleine Antillen. Het is een oorspronkelijke kolonie van Engeland en maakt nog steeds deel uit van de Britse Overzeese Gebiedsdelen.

 

De Caribische stranden, de kleurrijke onderwaterwereld, de tropische temperaturen en het luxueuze aanbod van hotels en restaurants maken van het eiland een paradijs voor reizigers. U kunt ook gemakkelijk naar de nabijgelegen eilanden St Maarten en St Barthélemy reizen. Dus misschien iets anders dan Curaçao in 2022?

5 Slovenië

Het was al bekend dat het Oostblok enkele parels van bestemmingen heeft. De natuur, de bergen, het blauwe water en de historische steden hebben veel aandacht getrokken. Maar volgens de Lonely Planet mag je Slovenië niet missen. Het land heeft een mix van Balkan, mediterrane en alpiene sfeer.

 

Relatief gezien is het land niet erg groot, zodat u in korte tijd veel van Slovenië kunt zien. Van het meer van Bled naar de hoofdstad Ljubljana. De bekende Michelin-restaurantgids heeft dit jaar zeven restaurants in Slovenië met sterren bekroond. Het is dus ook mogelijk om daar goed te eten. 

Lees hier onze andere blogs over de reistrends van 2022

 

4. Belize

Misschien weet niet iedereen het, maar Belize ligt in Midden-Amerika, op de grens tussen Mexico en Guatemala. Hoewel officieel de Britse koningin Elizabeth II het staatshoofd van Belize is, staat het land bekend om zijn Maya-ruïnes, Caribische wateren en natuur. Het Belize Barrier Reef is een van de mooiste onderwaterlandschappen ter wereld en vergelijkbaar met het beroemde Great Barrier Reef in Australië.

 

3 Mauritius

Het eiland Mauritius ligt vlakbij Madagaskar in Afrika. Het land is vrij geïsoleerd, wat betekent dat bepaalde planten- en diersoorten alleen hier te vinden zijn. Op Mauritius zijn zowel Europese als Afrikaanse invloeden te zien en de inwoners spreken meestal Engels of Frans.

 

2. Noorwegen

Noorwegen is een favoriet op veel lijsten. Het land staat niet alleen bekend om zijn welvaart en geluk, maar ook om zijn schoolsysteem en regeringsaanpak, die vaak als model dienen voor andere landen. De bosrijke omgeving, fjorden, gletsjers en meren dwingen reizigers de natuur in te trekken. Noorderlicht, ijshotels en huskytochten: je vindt het allemaal in Noorwegen. 

 

Vliegen kan op Trondheim, Oslo, Bergen en nog een aantal andere kleine luchthaven. Let wel op, we zien vaak dat naar Trondheim veel vluchten geannuleerd worden. 

 

1 Cook Eilanden

Helemaal aan het andere eind van de wereld, bij Nieuw-Zeeland, ligt de Cook Eilanden groep. Deze vijftien kleine eilanden zijn bedekt met bergen, jungle, lagunes, watervallen en parelwitte stranden. Het grootste eiland is Rarotonga, maar alle eilanden zijn perfect om te snorkelen, duiken en watersporten.


Heb je nou vertraging met je vlucht op naar één van deze bestemmingen controleer dan via onze claim calculator of je recht hebt op compensatie.