Waarom je deze zomer naar Oostenrijk moet gaan!

Oostenrijk is wintersportland nummer één; het is er erg gezellig in de winter. De besneeuwde toppen en de kilometerslange pistes oefenen nog steeds een grote aantrekkingskracht uit. Zodra de sneeuw verdwijnt, verdwijnen ook de toeristen. Blijf nog even om dit uitgestrekte gebied in de warme zomerzon te bewonderen.

Bergen. Alleen al het denken aan dit woord doet me heimwee krijgen naar de oude dagen. Met het hele gezin op vakantie naar de mooiste plekjes in de Alpen. Of het nu het Franse, Italiaanse of Zwitserse deel van de Alpen was, deed er niet toe. Het belangrijkste was dat het de Alpen waren.

Gezonde berglucht!

De wandelpaden bij Ischgl voeren langs ijskoude bergriviertjes, door dalen en over bergkammen. De rotsformaties steken duidelijk af tegen de helderblauwe hemel, en hoe hoger je klimt, hoe meer de zon lijkt te branden. Dit reusachtige landschap lijkt wel gemaakt voor reuzen en strekt zich uit zover het oog reikt. De zuivere lucht die u inademt, wordt hier geproduceerd, en de vegetatie die zij voortbrengt, verandert van kilometer tot kilometer. 

Je kunt het in een weekend doen!

Het verbaast me altijd hoeveel avonturen je in een verrassend korte tijd kunt beleven. Mijn laatste reis naar Oostenrijk duurde 'slechts' drie volle dagen. Een lang weekend of een midweek is als een kleine vakantie! Door het grote contrast met het leven van alledag voelt een lang weekend aan als een week, en de ervaringen blijven je lang bij.

Lees hier waarom Corsica ook een mooie bestemming is.

 

Mooi en actief

Naast ruimte voor wintersport, bieden de bergen ook enorme mogelijkheden voor unieke sporten in de zomer! In de zomer kunt u nog meer doen. Pak je wandelschoenen in, neem je fietshelm mee, of ga voor het avontuurlijke en klim van route naar route. Je kunt het allemaal in de bergen doen. In de zomer biedt Ischgl ongeveer 40 verschillende downhill mountainbike routes. Of via ferrata tochten voor mensen die het klimmen willen uitproberen.

Huttentochten in Oostenrijk zijn ook erg populair, waarbij je in de Alpen van hut naar hut trekt. Huttentochten zijn geschikt voor beginners en kinderen en zijn dus ideaal voor een wandelvakantie met het hele gezin. Als u een huttentocht in Oostenrijk wilt maken, zijn er honderden mogelijkheden.

De culinaire route

Als u in de zomer in de buurt van Ischgl bent, is de kans groot dat de jaarlijkse Jacobsweg open is. Het gaat om vijf wandelroutes vanuit de vallei naar vijf verschillende berghutten, elk gewijd aan een culinair hoogtepunt. Elk seizoen wordt aan vijf Europese sterrenkoks gevraagd een gerecht te creëren dat tijdens de zomer in een van de vijf berghutten wordt geserveerd. 

De Oostenrijkse bergen

De zacht glooiende bergketen doet denken aan het groene gras in de Schotse Hooglanden. De kolkende rivier wordt gevoed door de smeltende sneeuw die te zien is op de toppen in de verte. En in dit gebied fluiten niet alleen de vogels, maar ook de marmotten, die elkaar waarschuwen voor het gevaar dat van uw camera uitgaat. Maakt fotografie je gelukkig? Ga dan vanuit het dal rechtstreeks de berg op met een van de vele kabelbanen of de stadsbus. Dan kunt u uw kostbare tijd besteden aan het schieten van de mooiste foto's van marmotten, vogels of ander natuurschoon. De wandelingen in dit gebied zijn niet altijd gemakkelijk, maar de top bereiken is altijd de moeite waard.

 

Vliegen kan goed op Wenen en Innsbruck. En als je vlucht vertraging heeft of je vlucht geannuleerd is kunnen we je mogelijk altijd bijstaan. 

 

Dit is niet alleen mogelijk als je met Nederlandse luchtvaartmaatschappijen als KLM of Transavia vliegt maar ook als je met Austrian Airlines vliegt.