Corisca reizen - 8 tips

Corsica is een betoverend mooi eiland. Wat je daar aan natuurschoon aantreft, is bijna niet te geloven. Het wordt vaak het "eiland van de schoonheid" genoemd en om eerlijk te zijn, deze uitdrukking kon niet beter gekozen zijn. Niet meteen overtuigd? Lees dan verder en laat u overtuigen om toch die rondreis of vakantie naar Corsica te boeken. Handig verpakt in 8 tips. In elk geval is het al goed om te weten dat het eiland goed te bereiken is met Air France - KLM.

Tip 1: Het weer

Bijna elke dag van het jaar kun je rekenen op... de zon. Het mediterrane klimaat zorgt ervoor dat de zomers lekker warm zijn, de herfst het landschap omtovert tot een "warm" kleurenfestival, de winter mild is en een stralend voorjaar veel nieuw licht en leven brengt. Een paar nummers? De gemiddelde temperatuur is 19 °C, 28 °C in de zomer en 15,5 °C in de winter.

Tip 2: Prachtige natuur

Unieke uitzichten in overvloed op Corsica. Je kunt er bijna alles vinden. Prachtige witte zandstranden, kristalhelder water, rotsen in alle vormen en samenstellingen, grotten, bossen, watervallen, meren, valleien.... Het is niet moeilijk te geloven dat het Corsicaanse landschap voor elk wat wils heeft. ... Het is niet moeilijk te geloven dat de natuur op Corsica de belangrijkste attractie is voor veel toeristen. 

Tip 3: Eiland ver en wijd

Corsica biedt dat vrije eilandgevoel. Ver weg van het vasteland met niets dan water om je heen. En toch is Corsica niet echt ver weg van alles. Nauwelijks 180 km van de Zuid-Franse kust en slechts 80 km van de Italiaanse stranden. Het is gemakkelijk te bereiken vanaf het vasteland per boot of met rechtstreekse vluchten vanuit Brussel, Charleroi of Luik. 

Tip 4: Uniek en divers

Omdat het eiland zo'n grote verscheidenheid aan landschappen biedt, is het zowel uniek als divers. En omdat de afstanden te overzien zijn, kunt u 's morgens in de bergen wandelen en 's middags op het strand relaxen in één enkele reis.

 

Lees meer over de reistrends van 2022

Tip 5: Allerlei activiteiten

Dankzij zijn geografie, die in feite een bergketen in zee is, biedt Corsica een breed scala aan sportieve mogelijkheden, of u het nu recreatief of bijzonder sportief wilt aanpakken. Naast "gewoon" zwemmen, kunt u er ook snorkelen en duiken. Op het land zijn fietsen, vooral mountainbiken, en natuurlijk wandelen erg populair. Met de GR20 hebben ze een van de populairste (en moeilijkste) wandelroutes van heel Europa. En wist u dat de hoogste bergtoppen in de winter geskied kunnen worden? Zoals we al eerder zeiden, diversiteit is een deugd op Corsica.

Tip 6: Gastronomie om van te genieten

Varkensvlees, kaas en wijn zijn de drie belangrijkste plaatselijke producten. Verwerkt varkensvlees komt voor in de vorm van gekruid opgerold varkensvlees en donkere worst, "lonzo" is gerookt varkensvlees, enzovoort. Vis wordt ook vaak bereid, zowel rivier- als zeevis. Corsicaanse kazen zijn nogal zout van smaak. U kent misschien "erbosu", een pikante schapenkaas, die u hier ook kunt kopen. Bovendien zijn gerechten op basis van kastanjes en citrusvruchten een echte delicatesse. Op Corsica produceert bijna elke regio van het eiland een gevarieerde reeks wijnen, of ze nu rood, wit of rosé zijn.

Tip 7: Corsica rocks

Corsica is de thuishaven van vele muziekfestivals in alle genres. Hebt u al gehoord van het rock- en popfestival Calvi on the Rock in Calvi? Het exotische festival Porto Latino wordt georganiseerd in Calvi en Ajaccio. Liefhebbers van klassieke muziek zullen genieten van de shows in Pigna en Corbara. En Europa's grootste muziek- en dansfestival in de open lucht (alle stijlen) wordt sinds 1982 elk jaar op 21 juni in Porto Vecchio gehouden. 

Tip 8: Ook een klein winkelparadijs

Corsica is niet alleen een paradijs voor natuurliefhebbers. Winkelliefhebbers komen op Corsica ook aan hun trekken. Naast alle Franse merken is ook de meeste Europese kleding in de rekken te vinden. Kleurrijke bikini's en "zwoele" cocktailjurken hebben een echt Corsicaans tintje. Maar u zult ook iets Corsicaans vinden in traditioneel gemaakte handtassen en sieraden. Al met al een uitgebreid en uniek assortiment.

 

Als u naar Corisca vliegt, wees u dan bewust van de rechten van vliegtuigpassagiers. Uw vlucht kan worden vertraagd of geannuleerd als gevolg van COVID-19. 

 

U kunt uw rechten altijd nagaan op de websites van organisaties als Aviclaim. Zij zullen u helpen een vergoeding te krijgen voor de verloren tijd.