Is uw Lufthansa vlucht overboekt? Claim direct!

Mocht u niet mee op uw Lufthansa vlucht omdat er sprake was van overboeking? Dien dan gelijk uw claim in en ontvang tot wel 600 Euro per persoon!
In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten

Mijn vlucht was overboekt en ik mocht niet mee, wat zijn mijn rechten?

Als uw Lufthansa vlucht overboekt is heeft u waarschijnlijk recht op compensatie als u hierdoor met een vertraging aankomt op uw eindbestemming. De uiteindelijk vertraging wordt bepaald door het verschil tussen de aankomsttijd op uw ticket en het tijdstip dat de deur van het vliegtuig opengaat aan de gate. Indien dit meer dan 3 uur is, dan kan de compensatie oplopen tot wel 600 euro per passagier!

Hoe kan het dat ik niet mee mag, ik heb toch een ticket?

Bijna iedere vlucht van Lufthansa is overboekt. Dat betekent dat ze meer stoelen verkopen in het vliegtuig dan ze daadwerkelijk hebben in het vliegtuig. Hierdoor maken ze meer winst. Ze gaan er namelijk vanuit dat er altijd passagiers zijn die zelf op het laatste moment hun vlucht annuleren, of niet komen opdagen. Daarnaast zijn er ook altijd passagiers die hun aansluitende vlucht missen door een eerdere vertraging. Echter, als iedereen wel op tijd bij de gate is, heeft Lufthansa een probleem. In eerste instantie zullen er vrijwilligers gezocht worden die een andere vlucht willen nemen, soms met een upgrade. Hoe aantrekkelijk het aanbod ook is, het neemt u recht op compensatie niet af als u met een vertraging van 3 uur op uw eindbestemming aankomt.

Wetgeving


In de Europese wetgeving (261/2004) zijn uw rechten als passagier beschermd, juist om luchtvaartmaatschappijen zoals Lufthansa te kunnen ‘bestraffen’ voor het overboeken van vluchten. De hoogte van compensatie bedragen die Lufthansa moet betalen als u 3 uur later aankomt hangen af van de vluchtafstand. Deze staan los van de ticketprijs.

  • Een Lufthansa vlucht tot 1500 kilometer, binnen de EU:                                                            €250,00 per persoon!
  • Een vertraagde Lufthansa vlucht tussen 1500 en 3500 kilometer, binnen en de EU:            €400,00 per persoon!
  • Een vertraagde Lufthansa vlucht van meer dan 3500 kilometer, buiten de EU:                     €600,00 per persoon!

Voor vluchten van meer dan 3500 kilometer geldt dat de vertraging 4 uur dient te zien om in aanmerking te komen voor 600 euro compensatie. Wanneer de vertraging tussen de 3 en 4 uur is, mag de compensatie door de luchtvaartmaatschappij gehalveerd worden tot 300 euro per passagier.

Indien uw nieuwe Lufthansa vlucht na de overboeking twee uur later gaat, heeft u ook recht op verzorging in de vorm van eten en drinken. Gaat de vlucht pas de volgende dag? Dan dienen ze ook een hotel voor u te regelen en het vervoer van en naar de luchthaven.

Een claim indienen kan een hele onderneming zijn. Het duurt vaak lang (of u krijgt helemaal geen reactie) voor u een antwoord krijgt over uw claim. In veel gevallen worden claims afgewezen omdat u al bepaalde voordelen heeft ontvangen, zoals bijvoorbeeld een upgrade of een hotelovernachting. Echter is dit geen excuus om niet te compenseren. Doordat wij vele claims verzamelen, staan we sterker en Lufthansa weet dat we doorgaan tot de rechtbank als ze de compensatie niet verlenen! Daardoor heeft u vaak sneller uw compensatie, en heeft u er bovendien maar eenmaal een paar minuten werk van! Doe gelijk de check!

Waarom Aviclaim?

No Cure, No Pay!

Een claim indienen via Aviclaim kost u in eerste instantie niets. Wij gaan voor u aan de slag en pas nadat wij de compensatie hebben verkregen van Lufthansa voor uw overboekte vlucht houden we 25% van het claimbedrag in. Lukt het ons niet, dan zijn er voor u uiteraard geen kosten. Ook hebben we geen administratie en/of andere kosten.  

Juridisch traject

Wij willen graag dat u krijgt waar u recht op heeft. Vaak wordt een claim vanwege buitengewone omstandigheden of omdat u al gecompenseerd zou zijn in de vorm van voordelen. Niets in minder waar! Dit vechten we dan ook graag aan namens u. Ook als we de rechtbank in moeten om de compensatie af te dwingen, betaalt u vooraf niets. Bij succes hanteren we 25% van het compensatiebedrag.

Uw voorgangers geven ons een 9!

Doordat we vele passagiers hebben geholpen, kennen we de smoesjes van de luchtvaartmaatschappijen inmiddels wel zijn we vaak succesvol. Uw voorgangers waarderen onze service met een dikke 9! Sluit u zich aan in de rij van tevreden klanten die hun compensatie via Aviclaim hebben ontvangen?

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !