Faillissement D-Reizen

De rechtbank van Haarlem heeft de D-rt-groep failliet verklaard. Het moederbedrijf van reisbureauketen D-reizen heeft onvoldoende middelen om aan haar verplichtingen te voldoen. Daarnaast acht de rechter de kans klein dat het bedrijf vorderingen in de toekomst kan voldoen vanwege een gebrek aan inkomsten. De medewerkers van de reisketen zijn ondertussen geïnformeerd. 

In totaal bestaat de reisketen uit 285 reisbureaus en de banen van 1.150 medewerkers staan op de tocht. Het franchise onderdeel van het bedrijf, VakantieXperts vallen buiten het faillissement. 

CEO Jan Henne De Dijn spreekt over een gitzwarte dag. ‘Er zijn de afgelopen periode veel gesprekken geweest met de partijen om tot een oplossing te komen, helaas is dat niet gelukt. Hopelijk komt er een doorstart zodat het bedrijf, in ieder geval nog deels door kan’, aldus CEO Jan Henne de Dijn. 

Een van de redenen van het faillissement is volgens D-reizen het uitblijven van het voucherfonds. Recent startte het bedrijf nog een kort geding tegen het Stichting Garantiefonds Reisgelden en de Staat om daarmee af te dwingen dat door D-reizen uitgegeven vouchers ook gedekt zouden worden door het garantiefonds. 

Als er geen doorstart zal plaatsvinden betekent dat ongeveer de helft van de reisbureaus uit het straatbeeld gaat verdwijnen. 

Consumenten met een nog niet uitbetaalde voucher van D-Reizen kunnen zich melden bij de SGR. De vouchers voor pakketreizen zijn gedekt door het garantiefonds verzekert directeur Erik Jan Reuver. 

Als je een voucher hebt van D-reizen maar waarvan de organisator TUI of Corendon is kan je direct bij hen geld terugvragen. Dit gaat hoogstwaarschijnlijk sneller dan via het garantiefonds. Als je wil kan je ook via ons bij Tui geld terug- en bij Corendon geld terug vragen