Geldproblemen bij Small Planet Airlines

De van oorsprong Litouwse vliegtuigmaatschappij heeft uitstel van betaling ontvangen van een rechtbank in Berlijn. Dit is gebeurd met de reden dat de vliegtuigmaatschappij haar financiële orde wil herstellen.

We kunnen aannemen dat ze een betalingsregeling hebben aangevraagd om de schulden weg te werken en het bedrijf weer op de rails te krijgen. Desalniettemin is de verwachting aanwezig dat het bedrijf niet over zal gaan tot betaling van de claims. De schuldeisers staan immers vooraan in de rij. Kuilman verwacht dan ook dat kans groot is dat de reizigers hun geld voor hun claim niet zullen ontvangen. ‘Het is afwachten of dit voldaan gaat worden’.

Door de eerdere vertragingen en annuleringen van veel vluchten van Small planet Airlines hebben mensen een claim ingediend bij Aviclaim ten koste van Small Planet Airlines. In augustus werd bekend dat de vliegtuigmaatschappij voor 212,000 euro aan de gedupeerde reizigers zou uitbetalen. Een deel van dit bedrag is inmiddels uitbetaald en uitgekeerd. Het is nog maar de vraag of Small Planet Airlines in de positie zal zijn om de rest te betalen aan de klanten van Aviclaim, aldus Remco Kuilman, oprichter van Aviclaim. 

Volgens Touroperator Thomas Cook en Neckermann Reizen zullen reizigers geen last ondervinden van de financiële problemen en gewoon op vakantie kunnen. De toekomst zal uitwijzen of beiden gelijk hebben. Wij hopen natuurlijk dat u op uw vakantie terechtkomt, mocht u wel problemen ondervinden met Small Planet Airlines, dan kunt u via deze link checken of u recht heeft op compensatie.

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !

Controleer uw vlucht!

Is uw vlucht meer dan drie uur vertraagd, geannuleerd of overboekt, vul dan uw vluchtgegevens in en controleer direct of u recht heeft op een compensatie!

In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten