KLM schrapt vluchten naar China

KLM heeft woensdag 29 januari 2020 besloten om een deel van de vluchten naar China te schrappen. Vanaf maandag 3 februari 2020 worden alle vluchten naar China geschrapt. ‘’Naar aanleiding van reeds gedane en te verwachten adviezen van nationale en internationale instanties zoals de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie).’’. De maatregel wordt ingezet om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Vrijdag 31 januari 2020 worden directe vluchten naar Chengdu en Hangzhou geschrapt. De laatste vluchten naar Peking staan gepland op zondag 2 februari 2020. "Om zoveel mogelijk klanten de gelegenheid te geven om vanuit Peking en Shanghai naar Amsterdam terug te reizen", aldus KLM. De maatregel blijft tot ieder geval 9 februari van kracht. De KLM-passagiers die tussen nu en 29 februari van of naar China zou vliegen mogen gratis de vlucht annuleren of omboeken. De passagiers kunnen de vluchten ook uitstellen tot en met 31 mei 2020, geld terug vragen of een andere bestemming kiezen.

Eerder maakten Air France, British Airways, het Indonesische Lion Air Group, Lufthansa, Austrian Airlines en SWISS bekend te stoppen met alle vluchten naar China om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. 

De maatregelen die zijn getroffen door de vliegtuigmaatschappijen worden gezien als buitengewone omstandigheden, hierdoor vervalt het recht op compensatie wat betreft de geannuleerde vluchten naar China.