STAKING 12 SEPTEMBER 2018 RYANAIR IN DUITSLAND

Het Duitse personeel en de piloten van Ryanair gaan komende woensdag vierentwintig uur lang staken. De Duitse vakbond Vereinigung Cockpit (VC) heeft de Duitse werknemers zo ver gekregen om wederom het werk neer te leggen. De verwachting is dat alle piloten van Ryanair in Duitsland niet de cockpit in zullen stappen.

De vakbond eist namens het personeel hogere salarissen en betere arbeidsvoorwaarden. Ryanair heeft nog steeds geen gehoor gegeven aan de eisen van de vakbond en daarom zal deze staking in werking gesteld worden. Vorige maand, op 10 augustus, en op 25 en 26 juli 2018 heeft Aviclaim al de staking van Duitse piloten van Ryanair gemeld. Alleen al werden toen 55,000 passagiers negatief benadeeld tijdens de staking op 10 augustus.

De staking zal er niet voor zorgen dat vluchten vanuit Nederland negatief worden beïnvloed. Wel kunnen Nederlandse passagiers die vanuit Duitsland vliegen last hebben van de staking. Voor de komende weken zijn er signalen dat er meer stakingen zullen volgen bij Ryanair. Zeker in het geval er geen akkoord wordt bereikt tussen het personeel en Ryanair. Voor nu mikt het personeel op de laatste week van september om weer globaal te gaan staken.

Ryanair zal naar alle waarschijnlijkheid stellen dat de staking overmacht is, maar een geplande staking kan niet beschouwd worden als iets wat onverwacht heeft plaatsgevonden. Ook gaat het bij deze staking over het eigen personeel van Ryanair en niet over een externe partij.

Mocht u meer willen weten over uw rechten bij een staking verwijzen wij u naar onze voorgaande blog. Of u kunt direct beginnen met het controleren van uw vlucht!

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !

Controleer uw vlucht!

Is uw vlucht meer dan drie uur vertraagd, geannuleerd of overboekt, vul dan uw vluchtgegevens in en controleer direct of u recht heeft op een compensatie!

In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten