Staking cabinepersoneel Lufthansa op 7 & 8 november 2019

 

Het cabinepersoneel van het Duitse Lufthansa legt het werk neer op 7 & 8 november 2019. De luchtvaart vakbond UFO heeft het personeel opgeroepen om 48 uur lang te staken om via die weg hogere lonen af te dwingen.

Uiteraard hoopt de directie van Lufthansa dat de staking geen doorgang kan vinden. Ze proberen dit nog via de juridische weg te blokkeren. Indien dit niet lukt zal het een grote impact hebben op de vluchten, en ongetwijfeld voor veel geannuleerde vluchten lijden. Vooralsnog blijven dochterondernemingen Eurowings en Sunexpress Deutschland buiten schot.

Lufthansa is in ieder geval proactief, men kan gratis omboeken om de overlast te beperken. Dit kan voor binnenlandse vluchten in Duitsland ook omgeboekt worden naar de trein.

Rechts op compensatie bij staking

Passagiers welke gedupeerd worden door de staking hebben recht op compensatie als dit leidt tot een vertraging van meer dan 3 uur. Afhankelijk van de vluchtafstand kan dit oplopen tot €600,00 per passagier. Als er niet wordt gevlogen heeft men ook recht op de refund van het niet gebruikte ticket. Meer weten over je rechten bij staking? Lees hier meer!


"Aviclaim was de eerste claimorganisatie die een rechtszaak won tegen Ryanair voor de grootschalige stakingen van de zomer van 2018". Vele passagiers hebben inmiddels hun compensatie mogen ontvangen na de staking van de eigen piloten en het cabinepersoneel. 

quote_image

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !