Stakingen zorgen mogelijk voor geannuleerde vluchten naar Spanje deze week

Staat er binnenkort een reisje naar Spanje op de planning? Houd je vlucht dan goed in de gaten. Er dreigen namelijk stakingen aan te komen bij de plaatselijke luchtverkeersleiding.

Het gaat met name om de bestemmingen in het oosten van Spanje. Dus vakantiegangers naar Barcelona, Palma de Mallorca, Menorca en Ibiza kunnen last krijgen van geannuleerde vluchten. Raul Tobaruela, vertegenwoordiger van de werknemers, vertelde aan de Engelse krant The Sun dat de eerste stakingen mogelijk al aan het einde van deze week beginnen. De bovenstaande bestemming worden veelvuldig bezocht door Nederlanders met vluchten van voornamelijk Ryanair, Vueling, Easyjet en Transavia

De wensen van het personeel omvatten een extra vrije dag voor elke acht dagen die ze werken, om meer tijd met familie door te kunnen brengen. Ook vinden ze dat hun rooster te onregelmatig is. Dit huidige werkschema zorgt volgens hen voor vermoeidheid en dat kan tot gevaarlijke situaties leiden, aangezien luchtverkeersleiders een stressvolle baan hebben. Tobaruela betwijfelt of de werknemers er met de werkgever uit zullen komen. Volgens hem negeert de nieuwe Spaanse overheid de eisen van de werknemers. “Onze werkomstandigheden zijn verre van normaal. Ik weet zeker dat wij er het ergst aan toe zijn in Europa. Wij willen niet te veel vluchten laten cancelen, maar reken minimaal op grote vertragingen”, aldus de vertegenwoordiger.

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !

Controleer uw vlucht!

Is uw vlucht meer dan drie uur vertraagd, geannuleerd of overboekt, vul dan uw vluchtgegevens in en controleer direct of u recht heeft op een compensatie!

In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten