Transavia profiteert het meest van het vertrek van Ryanair

De Ierse prijsvechter Ryanair heeft onlangs de basis op Eindhoven Airport gesloten. Hierdoor kwamen er slots vrij voor andere luchtvaartmaatschappijen. Een slot is een internationale term die wordt gebruikt om de tijdsperiode waarbinnen een vliegtuig mag opstijgen of landen op een luchthaven aan te duiden. Volgens Eindhoven Airport waren er genoeg gegadigden om de lege plekken op te vullen. De maximale capaciteit van Eindhoven Airport is volgend jaar 43.000 vliegbewegingen.

De slots worden verdeeld door een onafhankelijke non-profit organisatie. In Nederland is dat door de ACNL. Als een maatschappij het slot voor 80% of meer gebruikt in dat seizoen, dan mag de maatschappij dit slot behouden voor het nieuwe seizoen. Gebruikt de maatschappij het slot minder dan 80% per seizoen, dan verliest de maatschappij het recht op het slot en gaat het naar een andere maatschappij.

De dochtermaatschappij van KLM, Transavia, heeft het meeste profijt van de sluiting van de basis van Ryanair. Transavia krijgt er deze winter 730 slots bij. Dit betekent dat Transavia 30.000 extra stoelen in kan zetten dit seizoen. Ook andere luchtvaartmaatschappijen krijgen extra slots, zo vullen Pobeda Airlines, Wizz Air en  TUI de overige lege plekken op. Het management van Eindhoven Airport is blij dat de luchtvaartmaatschappijen de lege plekken gaan opvullen.

Compensatie afhankelijk van de afstand

U kunt een compensatie ontvangen als u meer dan drie uur vertraagd bent, uw vlucht geannuleerd is of wanneer u geweigerd bent op de vlucht door bijvoorbeeld een overboeking. De compensatie die u mogelijk kunt ontvangen is afhankelijk van de gevlogen afstand en staat los van de originele ticketprijs.

€250

Tot 1500km

€400

1500km tot 3500km

€600

Meer dan 3500km

Claim process graphic

Check uw vlucht!

Vul hieronder uw vluchtgegevens in en controleer kosteloos of u recht heeft op een compensatie. Indien ons systeem aangeeft dat u recht heeft op compensatie dan is het mogelijk om binnen 3 minuten uw claim succesvol in te dienen.

Claim afhandeling

Wij vechten kosteloos uw claim aan bij de iedere luchtvaartmaatschappij om ervoor te zorgen dat u krijgt waar u recht op heeft. Tijdens dit proces wordt u op de hoogte gehouden van de status.

Juridisch proces

Indien nodig stappen wij in samenwerking met een gerenommeerd advocatenkantoor naar de rechter om uw gelijk te halen. Door met de professionele juristen samen te werken, hebben we een slagingskans van 97%!

Uitbetaling

Als wij succesvol zijn ontvangt u uw compensatie binnen een aantal dagen op uw rekening. Aviclaim houdt 25% (incl. BTW) van het geclaimde bedrag in.

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !