Corendon moet reizigers compensatie betalen bij 2 uur en 59 minuten vertraging

Corendon moet reizigers compensatie betalen bij 2 uur en 59 minuten vertraging

Aviclaim, een claimbureau dat consumenten helpt bij het claimen van compensatie bij vertraagde vluchten heeft met succes een rechtszaak gevoerd tegen Corendon. Corendon beweerde dat de vlucht 02 uur en 59 minuten te laat on blocks stond en hierdoor er geen recht op compensatie bestaat. mr. R. Bos, jurist bij Aviclaim heeft met succes aangevochten dat “in blocks” tijden nietszeggend zijn en de luchtvaartmaatschappij moet aantonen hoeveel vertraging er is op het moment dat de deur van het vliegtuig op de aankomstbestemming wordt geopend.

Passagiers hebben volgens de Europese wetgeving recht op compensatie bij een vertraging van drie uur of meer. Op 16 oktober 2017 vlogen de passagiers met vlucht CND1911 van Amsterdam naar Banjul met, volgens Corendon, een aankomstvertraging van 2 uur en 59 minuten. Corendon beweerde dat de on blocks tijden en het openen van deur tegelijkertijd gebeuren op Banjul Airport. Aviclaim voerde met succes verweer dat dit niet mogelijk is gezien het aantal handelingen die moet worden verricht vanaf het moment dat het vliegtuig “in blocks” staat en de deuren geopend kunnen worden. De rechter gaf Aviclaim hierin gelijk.

Opvallend is dat Inspectie Leefomgeving en Transport, het orgaan dat de luchtvaartmaatschappijen moet controleren op handhaving van de wetgeving, op 24 April 2018 een uitspraak heeft gedaan dat de vlucht in kwestie te weinig vertraging heeft gehad om in aanmerking te komen voor compensatie.

Volgens Bos is het niet zo dat nu elke vlucht met iets minder dan drie uur corendon vertraging kan worden aangevochten, er moet telkens goed naar de details worden gekeken. De betrokken passagiers kunnen in elk geval rekenen op 1.800 euro compensatie.

Controleer uw vlucht!

Is uw vlucht meer dan drie uur vertraagd, geannuleerd of overboekt, vul dan uw vluchtgegevens in en controleer direct of u recht heeft op een compensatie!

In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten