190 geannuleerde Ryanair vluchten op 28 september 2018

Klik hier om je vlucht te controleren

 

Het rommelt nog steeds bij Ryanair en nieuwe grootschalige stakingen zijn reeds aangekondigd door de piloten van Ryanair. Aanstaande vrijdag 28 september 2018 wordt in Nederland, België, Spanje, Italië en Portugal het werk neergelegd. Gisteren (dinsdag 25-09-2018) zijn hierdoor 190 vluchten geannuleerd van Ryanair.

Ook op 12, 25, 26 juli en 10 augustus staakte het vliegtuigpersoneel van Ryanair om op die manier betere arbeidsvoorwaarden af te dwingen. Dit heeft tot nog toe niet geleid tot verbetering, waardoor er opnieuw wordt gestaakt. Waar eerst werd gesproken over de grootste staking ooit, lijkt Ryanair de annulering nog ‘redelijk’ te kunnen beperken. Vooralsnog zijn 190 vluchten geannuleerd en zijn 30.000 passagiers hier de dupe van. Echter benadrukt Ryanair dat 90% van de dagelijkse vluchten (2.400) wel gewoon doorgang zal vinden.  


Bron: Twitter (@Ryanair) 


Er is nog geen volledige lijst beschikbaar om welke vluchten het exact gaat. De passagiers welke getroffen zijn hebben per e-mail, SMS en in hun Ryanair boeking een melding ontvangen om om te boeken of af te zien van de vluchten. Vaak zijn deze opties redelijk beperkt en kunnen soms zelfs dagen eerder of later zijn. Indien mogelijk is het verstandig om hiervan een screenshot te maken.

Recht op compensatie?

Een staking van het eigen personeel wordt door Ryanair gezien als overmacht. Echter zijn er meerdere uitspraken geweest waaruit blijkt dat een staking van eigen personeel geen overmacht is, omdat je als luchtvaartmaatschappij hierover de controle hebt. Desalniettemin houdt Ryanair de poot stijf en weigert het vooralsnog over te gaan op compenseren.

Maar u heeft wel degelijk recht op compensatie vanwege het late annuleren. De compensatie bedragen zijn als volgt:

  • € 250,00 per persoon bij vluchten tot 1500 kilometer
  • € 400,00 per persoon bij vluchten tussen de 1500 kilometer en 3500 kilometer
  • € 600,00 per persoon bij vluchten van meer dan 3500 kilometer buiten de EU.  

Lees hier meer over je rechten wanneer je de dupe bent van stakingen!


Omboeken of geld terug?

Als u ervoor kiest om omgeboekt te worden moet Ryanair uw onderdak betalen indien u bijvoorbeeld een dag later op de bestemming moet blijven. Ook het eten, drinken en vervoer van en naar de luchthaven dient men te vergoeden. Mocht u de aangeboden opties niet willen gebruiken, dan kunt u kiezen voor het geld terug. Hierna is Ryanair niet verplicht om verdere kosten te vergoeden en/of nieuwe vluchten voor u te regelen.


DIEN GELIJK UW CLAIM IN!

 

Wij helpen passagiers graag bij het verkrijgen van hun compensatie vanwege de staking. Ergens recht op hebben, en het recht innen is heel wat anders. Vooralsnog wijst Ryanair alle claims met betrekking tot de staking af omdat het  volgens hen valt onder een buitengewone omstandigheid, waardoor er geen recht op compensatie bestaat. Wij zullen hier rechtszaken voor starten om alsnog de compensatie af te dwingen.

Meer weten, klik hier om de reviews van onze tevreden klanten te lezen!

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !

Controleer uw vlucht!

Is uw vlucht meer dan drie uur vertraagd, geannuleerd of overboekt, vul dan uw vluchtgegevens in en controleer direct of u recht heeft op een compensatie!

In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten