Groeiend aantal vertraagde vluchten

De zomer van 2017 stond te boeken als eentje van vele vertraging en lange rijen op Schiphol Airport. Niet alleen op Schiphol was er sprake van meer vertragingen, dit was in de gehele EU het geval. De grote luchtvaartmaatschappijen geven aan dat de strengere regelgeving de oorzaak zijn van de vertragingen.  

Ook voor komende zomer worden er weer vele vertragingen verwacht, hierover hebben de directeuren van luchtvaartmaatschappijen zoals Air-France-KLM, Lufthansa en British Airways geklaagd bij de Europese Commissie. Vooral voor reizigers die naar een land buiten de Schengenzone reizen wordt de meeste vertraging verwacht. Vanwege nieuwe wet en regelgeving omtrent de paspoortcontroles zou het momenteel zo'n 20 seconden langer duren per passagier om door de douane te komen, wat neerkomt op een uur extra om een vol vliegtuig startklaar te maken. De directeuren kwamen bijeen in Brussel om deze situatie te bespreken. Afgelopen jaar zorgde het gebrek aan de juiste infrastructuur en personeel voor een toename van 300 % in het aantal vertraagde vluchten. Deze waren niet allen meer dan 3 uur vertraagd waardoor er direct recht bestond op compensatie, maar zorgde er wel voor dat zo'n 5% een aansluitende vlucht miste. 

Of er concrete verbetering en/of plannen uit de vergadering zijn voortgekomen is onbekend. De afgelopen voorjaarsvakantie waren er in ieder geval al vele vluchten vertraagd, met name bij Small Planet Airlines, TUI en Transavia.

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !

Controleer uw vlucht!

Is uw vlucht meer dan drie uur vertraagd, geannuleerd of overboekt, vul dan uw vluchtgegevens in en controleer direct of u recht heeft op een compensatie!

In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten