Tientallen vluchten geannuleerd op Schiphol door hevige wind

Het afgelopen weekend zijn windstoten van wel 80- 90 km/uur gemeten. De westenwind was vrij krachtig tot krachtig in het binnenland en zelfs hard tot stormachtig in de kustgebieden. Vrijdag hebben veel reizigers al vertraging opgelopen door de storm. Vooral inkomende vluchten zijn vertraagd.

Aan passagiers werd gevraagd nauwlettend de status van hun vlucht te controleren. Door de storm hebben duizenden passagiers vertraging opgelopen. De vertraging is voor de meeste vluchten tien minuten tot een half uur. Een enkele vlucht landt een uur later dan gepland op de luchthaven.

Zaterdag zijn uit voorzorg 130 vluchten van en naar Schiphol geannuleerd. Hier waren vooral de vluchten vertrekkend vanaf Schiphol geannuleerd. Het gaat met name over vluchten met bestemmingen binnen Europa. Vluchten van onder andere KLM, Delta Air en Easyjet zijn zaterdag geannuleerd.

U heeft helaas geen recht op compensatie in deze situatie. Harde wind wordt gezien als overmacht, de luchtvaartmaatschappij heeft namelijk geen invloed op de situatie. Als u meer dan twee uur vertraging heeft opgelopen heeft u wel recht op verzorging. Ook moet de luchtvaartmaatschappij de extra gemaakte kosten vergoeden. Denk hier aan hotelkosten, kosten van uw vervangende vlucht of eten en drinken tijdens het wachten.

Claim process graphic

Check uw vlucht!

Vul hieronder uw vluchtgegevens in en controleer kosteloos of u recht heeft op een compensatie. Indien ons systeem aangeeft dat u recht heeft op compensatie dan is het mogelijk om binnen 3 minuten uw claim succesvol in te dienen.

Claim afhandeling

Wij vechten kosteloos uw claim aan bij de iedere luchtvaartmaatschappij om ervoor te zorgen dat u krijgt waar u recht op heeft. Tijdens dit proces wordt u op de hoogte gehouden van de status.

Juridisch proces

Indien nodig stappen wij in samenwerking met een gerenommeerd advocatenkantoor naar de rechter om uw gelijk te halen. Door met de professionele juristen samen te werken, hebben we een slagingskans van 97%!

Uitbetaling

Als wij succesvol zijn ontvangt u uw compensatie binnen een aantal dagen op uw rekening. Aviclaim houdt 25% (incl. BTW) van het geclaimde bedrag in.

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !