Ryanair vraagt ontslag aan voor al het Nederlandse personeel

Ryanair heeft afgelopen zomer meerdere conflicten gehad met het personeel, wat zorgde voor honderden geannuleerde en vertraagde vluchten. De piloten en het cabinepersoneel staakten voor betere arbeidsvoorwaarden. Ryanair probeerde deze staking nog tegen te houden door naar de rechter te stappen maar dit mocht niet baten. Hierna maakte Ryanair bekend zijn vliegtuigen in Eindhoven weg te halen, waardoor de piloten moesten verhuizen, hier stak de rechter een stokje voor. ‘Het heeft het er alle schijn van dat het besluit (van de verhuizing, red.) is genomen als sanctie op eerdere stakingsacties’, klonk de uitspraak toen.

Vorige maand sloot Ryanair de basis in Eindhoven nadat een rechter in een kort geding had bepaald dat Ryanair zestien piloten niet kon dwingen om te verhuizen. Nu meldt de pilotenvakbond VNV dat de Ierse budgetmaatschappij collectief ontslag heeft aangevraagd voor al het Nederlandse personeel, inclusief de zestien piloten die het kort geding wonnen.

Ryanair noemt de slechte bedrijfseconomische prestaties als reden voor het ontslag. Volgens de VNV wordt dat niet cijfermatig bewezen. Het lijkt er eerder op dat Ryanair opnieuw wraak neemt op het personeel.

De vakbonden VNV en FNV Luchtvaart hebben aangekondigd verweer aan te tekenen namens hun leden. Volgens VNV had het UWV de aanvraag helemaal niet in behandeling mogen nemen, omdat de reden van het ontslag niet onderbouwd kan worden met cijfers.

Compensatie afhankelijk van de afstand

U kunt een compensatie ontvangen als u meer dan drie uur vertraagd bent, uw vlucht geannuleerd is of wanneer u geweigerd bent op de vlucht door bijvoorbeeld een overboeking. De compensatie die u mogelijk kunt ontvangen is afhankelijk van de gevlogen afstand en staat los van de originele ticketprijs.

€250

Tot 1500km

€400

1500km tot 3500km

€600

Meer dan 3500km

Claim process graphic

Check uw vlucht!

Vul hieronder uw vluchtgegevens in en controleer kosteloos of u recht heeft op een compensatie. Indien ons systeem aangeeft dat u recht heeft op compensatie dan is het mogelijk om binnen 3 minuten uw claim succesvol in te dienen.

Claim afhandeling

Wij vechten kosteloos uw claim aan bij de iedere luchtvaartmaatschappij om ervoor te zorgen dat u krijgt waar u recht op heeft. Tijdens dit proces wordt u op de hoogte gehouden van de status.

Juridisch proces

Indien nodig stappen wij in samenwerking met een gerenommeerd advocatenkantoor naar de rechter om uw gelijk te halen. Door met de professionele juristen samen te werken, hebben we een slagingskans van 97%!

Uitbetaling

Als wij succesvol zijn ontvangt u uw compensatie binnen een aantal dagen op uw rekening. Aviclaim houdt 25% (incl. BTW) van het geclaimde bedrag in.

Controleer uw vlucht!

Is uw vlucht meer dan drie uur vertraagd, geannuleerd of overboekt, vul dan uw vluchtgegevens in en controleer direct of u recht heeft op een compensatie!

In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten