KLM Vlucht geannuleerd? Claim direct tot wel €600 compensatie!

Is uw KLM vlucht op het laatste moment geannuleerd? Dan heeft u naast nieuwe vluchten waarschijnlijk recht op compensatie tot wel 600 euro per persoon! Vul uw vluchten gelijk in en zie hoeveel wij voor u kunnen claimen bij KLM!

ZOEK MIJN VLUCHTNUMMER
In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten

Mijn KLM vlucht is geannuleerd, wat nu?

Is uw vlucht geannuleerd? Er zijn regels in de Europese Unie (Verordening 261/2004) die u als passagier beschermen. Het is dus niet mogelijk voor de luchtvaartmaatschappij om u over te laten aan uw lot. Wordt de vlucht binnen veertien dagen voor vertrek geannuleerd bestaat er een kans dat KLM u een financiële vergoeding moet betalen voor het ongemak.

** Een volledig overzicht van de geannuleerde vlucht van KLM op 30-01-2019 treft u onderaan de pagina ** 

 

Waar heb ik recht op als KLM mijn vlucht annuleert?

Als KLM uw vlucht annuleert binnen een termijn van twee weken voorafgaand aan uw vlucht annuleert heeft u recht op verzorging, een financiële compensatie en een vervangende vlucht.

Financiële compensatie

De hoogte van de compensatie hangt af van de vluchtafstand en hoe veel eerder u bent vertrokken of later u bent aangekomen op de eindbestemming. De compensatie staat helemaal los van de kosten voor het ticket.

Daarnaast is het moment van annuleren van belang van de hoogte van de compensatie. Hieronder ziet u twee verschillende overzichten met de bij uw situatie horende hoogte van het compensatiebedrag.

Uw vlucht is binnen 14 en 7 dagen voor vertrek geannuleerd: 

Vluchtafstand  Vertrek   Aankomst Compensatie
Tot 1500 km  > 2 uur eerder       of    > 4 uur later €250,00
Tussen 1500/3500 km       > 2 uur eerder of > 4 uur later €400,00 
Meer dan 3500 km > 2 uur eerder of > 3-4 uur later           €300,00
Meer dan 3500 km > 2 uur eerder of > 4 uur later €600,00

Uw vlucht is binnen 7 dagen voor vertrek geannuleerd: 

Vluchtafstand  Vertrek   Aankomst Compensatie
Tot 1500 km  > 1 uur eerder       of    > 2 uur later €250,00
Tussen 1500/3500 km       > 1 uur eerder of > 2 uur later €400,00 
Meer dan 3500 km > 1 uur eerder of > 2-4 uur later           €300,00
Meer dan 3500 km > 1 uur eerder of > 4 uur later €600,00

Omdat het lastig inschatten is hoe lang uw vluchtafstand is, zetten we hieronder een aantal voorbeelden neer;  

Een vertraagde vlucht van:

- Amsterdam naar Londen, Dublin, Oslo, Berlijn, Parijs, Barcelona, Madrid, Rome, Milaan → €250,00 per passagier

- Amsterdam naar Malaga, Istanbul, Marrakech, Athene en de Canarische eilanden → €400,00 per passagier

- Amsterdam naar Hurghada, Miami, Qatar, Singapore, Tokyo, Buenos Aires → €600,00 per passagier.

Staat uw bestemming er niet tussen, vul gelijk uw vluchtnummer in en ons systeem berekent voor u de afstand en de bijbehorende compensatie!

Alternatief

Naast dat het de plicht is van KLM om u zo spoedig mogelijk te informeren over de geannuleerde vlucht, dienen ze ook met een alternatief te komen. Dat wil zeggen, KLM boekt nieuwe vluchten voor u onder vergelijkbare omstandigheden en bij de eerstvolgende mogelijkheid.

Wanneer KLM zelf geen vluchten beschikbaar heeft naar uw eindbestemming, kunnen ze u ook mee laten vliegen met partnermaatschappijen.

Verzorging

Bij een geannuleerde vlucht dient de luchtvaartmaatschappij gelijk bijstand te verlenen in de vorm van eten en drinken, en indien nodig hotelovernachting(en) totdat de vervangende vlucht vertrekt. Ook het vervoer van en naar de luchthaven/hotel komt in dat geval voor rekening van de luchtvaartmaatschappij. Bieden ze u niets aan en moet u zelf kosten maken? U kunt dan zelf een accommodatie boeken en eten en drinken regelen. Dit kunt u later met bonnetjes claimen bij de luchtvaartmaatschappij. Let wel; veel maatschappijen vergoeden geen alcoholische versnaperingen en 4 of 5 sterren hotels.

Belangrijk detail; de luchtvaartmaatschappij hoeft u alleen te ‘verzorgen’ als u verder reist met het door hen geboden alternatief.

 

Belangrijk detail; de luchtvaartmaatschappij hoeft u alleen te ‘verzorgen’ als u verder reist met het door hen geboden alternatief. Ziet u af van de geboden alternatief maar moet u toch een dag wachten op uw zelf geboekte vlucht, dan is dit voor eigen rekening

Geannuleerde KLM vlucht

Wanneer valt mijn geannuleerde KLM vlucht onder de Europese regelgeving?

Bijna elke dag annuleert KLM wel vluchten, voornamelijk van en naar Schiphol aangezien dat hun thuisbasis is. KLM vluchten vallen bijna altijd onder de Europese regelgeving tenzij het gaat om een vlucht welke volledig buiten de Europese Unie plaatsvindt.  
Wel is het hier van belang dat er daadwerkelijk wordt gevlogen KLM. Het kan namelijk voorkomen dat je bij KLM boekt maar de vlucht wordt uitgevoerd door een partner luchtvaartmaatschappij bijvoorbeeld Delta. Dit houdt in dat één en dezelfde vlucht onder wel 10 vluchtnummers bekend staat, maar uiteindelijk is alleen de uitvoerende maatschappij verantwoordelijk en het aanspreekpunt voor de vertraging.

Indien de vlucht met de partner luchtvaartmaatschappij aanvangt in Europa dan geldt de Europese wetgeving wel.

Indien de vlucht uitgevoerd door een partner luchtvaartmaatschappij aanvangt buiten Europa geldt de Europese wetgeving alleen als dit ook een Europese luchtvaartmaatschappij is.

Buitengewone omstandigheden of overmacht

Een laatste voorwaarde om in aanmerking te komen voor compensatie is dat de vlucht niet is geannuleerd vanwege buitengewone omstandigheden of overmacht. Dat zijn situaties die de luchtvaartmaatschappijen niet kunnen voorkomen, zoals bijvoorbeeld hevige sneeuwbuien, terreurdreiging of vulkaanuitbarstingen. In die gevallen, mits KLM het kan bewijzen, hoeven luchtvaartmaatschappijen geen compensatie te betalen.

Echter zien we ontzettend vaak dat luchtvaartmaatschappijen claims onterecht afwijzen vanwege buitengewone omstandigheden, terwijl we keer op gelijk krijgen van de rechter. KLM wijst vaak claims af vanwege het ‘slechte weer’, echter claimen wij nog veel van deze claims en starten wij hier graag een rechtszaak voor. Vaak zien we dat KLM voortijdig vluchten annuleert terwijl dit uiteindelijk niet nodig blijkt te zijn. Overigens zijn dit wel altijd discutabele claims en verschilt per vlucht de situatie.

‘’Niet altijd als KLM de claim afwijst om slecht weer is dat ook echt waar. Aviclaim wint veel rechtszaken die KLM in  eerste instantie afwijst vanwege het slechte weer.’’

Voer voor discussie dus en een groot gedeelte van deze situaties eindigen in de Rechtbank, waarbij we vaak als winnaar uit de strijd komen. Voer daarom altijd uw vluchtgegevens in op onze website, zodat wij de situatie voor u kunnen evalueren.

Welke situaties zijn per definitie geen overmacht?

De kenmerken van een buitengewone omstandigheid zijn dat ze onaangekondigd zijn en afkomstig van externe factoren. Dus ook stakingen van bijvoorbeeld luchtverkeersleiders in Frankrijk zijn vaak al geruime tijd aangekondigd. Hier kan men rekening mee houden. Ook stakingen van eigen personeel vallen dan dus ook niet onder overmacht, al wil Ryanair anders doen geloven. Als men goed is voor het personeel dan staken ze niet en zijn er geen duizenden vakantiegangers gedupeerd. Ook technische mankementen zijn geen overmacht, omdat de luchtvaartmaatschappij ervoor dient te zorgen dat de toestellen te allen tijde systematisch worden gecontroleerd en zonder problemen de vluchten uit kunnen voeren.

 

Geannuleerde KLM vluchten vanwege de sneeuw 30-01-2019

Vertrekkende vluchten   

Aankomende vluchten

KL1197 - Stavanger

KL1198 - Stavanger

KL1821 - Berlijn

KL1822 - Berlijn

KL1665 - Barcelona

KL1666 - Barcelona

KL1777 - Hamburg

KL1778 - Hamburg

KL1157 - Gothenburg

KL1158 - Gothenburg

KL1265 - Marseille

KL1266 - Marseille

KL1845 - Wenen

KL1846 - Wenen

KL1143 - Oslo

KL1144 - Oslo

KL1363 - Warschau

KL1364 - Warschau

KL1855 - Düsseldorf

KL1856 - Düsseldorf

KL1975 - Boedapest

KL1976 - Boedapest

KL1415 - Lyon

KL1416 - Lyon

KL1441 - Aberdeen

KL1442 - Aberdeen

KL1961 - Zurich

KL1962 - Zurich

Kl1441 - Aberdeen

KL1442 - Aberdeen

KL1315- Bordeaux

KL1316 - Bordeaux

 

Andere luchtvaartmaatschappijen met vluchtannuleringen

TUI

Ryanair

British Airways

Vueling

Eurowings

Corendon

Transavia

United Airlines

easyJet

American Airlines

Emirates

Wizz Air

Lufthansa

Iberia Airlines

 

Waarom Aviclaim?

No Cure, No Pay!

U kunt uw geannuleerde KLM vlucht kosteloos indienen bij Aviclaim. Wij gaan vervolgens voor u aan de slag om de compensatie te verkrijgen bij KLM. Als het ons lukt om een compensatie te verkrijgen voor uw geannuleerde vlucht dan houden we 25% van het geclaimde bedrag in. Zelfs al duurt dit traject enkele maanden en moeten wij hiervoor naar de rechtbank. Stel het lukt ons niet, dan betaalt ook helemaal niets.

 

Juridisch traject

Wij willen graag dat u krijgt waar u recht op heeft. Wij willen de onderste steen boven hebben. Vaak wordt een claim afgewezen omdat er sprake zou zijn van buitengewone omstandigheden. In veel gevallen is dit incorrect, en dit vechten we dan ook graag aan namens u. Ook als we de rechtbank in moeten om de compensatie voor uw te verkrijgen, betaalt u vooraf niets.

Uw voorgangers geven ons een 9!

Passagiers die ook te maken hebben gehad met een geannuleerde KLM vlucht zijn erg tevreden over onze service! Ze belonen ons werk met een dikke 9! En daar zijn we trots op. Sluit u zich aan in de rij van tevreden klanten die hun compensatie via Aviclaim hebben ontvangen?

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !