Is uw TAP Air Portugal vlucht geannuleerd?

Is uw TAP vlucht geannuleerd kort voor vertrek? Naast een nieuwe vlucht heeft u waarschijnlijk ook recht op compensatie tot wel € 600,- per persoon. Controleer nu uw vlucht en zie hoeveel geld u kan claimen bij TAP Air Portugal .

ZOEK MIJN VLUCHTNUMMER
In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten

Mijn TAP vlucht is geannuleerd, wat nu?

Is uw vlucht geannuleerd? Er zijn regels in de Europese Unie (Verordening 261/2004) die u als passagier beschermen. Het is dus niet mogelijk voor TAP om u over te laten aan uw lot.

Waar heb ik recht op als TAP Air Portugal mijn vlucht annuleert?

Als TAP Air Portugal uw vlucht meer dan 14 dagen voor vertrek annuleert, dan heeft u alleen recht op nieuwe vluchten en/of uw geld terug. Is de annulering minder dan 14 dagen voor vertrek aan u kenbaar gemaakt, dan heeft u waarschijnlijk ook recht op een financiële compensatie.  

Financiële compensatie

De hoogte van de compensatie hangt af van de vluchtafstand en hoe veel eerder u bent vertrokken of later u bent aangekomen op de eindbestemming. De compensatie staat helemaal los van de kosten voor het ticket.
Daarnaast is het moment van annuleren van belang van de hoogte van de compensatie. Hieronder ziet u twee verschillende overzichten met de bij uw situatie horende hoogte van het compensatiebedrag.

Uw vlucht is binnen 14 en 7 dagen voor vertrek geannuleerd:

Vluchtafstand

Vertrek

 

Aankomst

Compensatie

Tot 1500 km

> 2 uur eerder      

of   

> 4 uur later

€250,00

Tussen 1500/3500 km      

> 2 uur eerder

of

> 4 uur later

€400,00

Meer dan 3500 km

> 2 uur eerder

of

> 3-4 uur later          

€300,00

Meer dan 3500 km

> 2 uur eerder

of

> 4 uur later

€600,00


Uw vlucht is binnen 7 dagen voor vertrek geannuleerd:

Vluchtafstand

Vertrek

 

Aankomst

Compensatie

Tot 1500 km

> 1 uur eerder      

of   

> 2 uur later

€250,00

Tussen 1500/3500 km      

> 1 uur eerder

of

> 2 uur later

€400,00

Meer dan 3500 km

> 1 uur eerder

of

> 2-4 uur later          

€300,00

Meer dan 3500 km

> 1 uur eerder

of

> 4 uur later

€600,00

Bent u benieuwd naar de afstand van uw TAP vlucht? Vul gelijk uw vluchtnummer in en ons systeem berekent voor u de afstand en de bijbehorende compensatie!

Alternatief

Naast dat het de plicht is van TAP om u zo spoedig mogelijk te informeren over de geannuleerde vlucht, dienen ze ook met een alternatief te komen. Dat wil zeggen, TAP Air Portugal boekt nieuwe vluchten voor u onder vergelijkbare omstandigheden en bij de eerstvolgende mogelijkheid.

Wanneer TAP Air Portugal zelf geen vluchten beschikbaar heeft naar uw eindbestemming, kunnen ze u ook mee laten vliegen met partnermaatschappijen.

Stel de geboden zijn alternatieven zijn voor u geen optie, omdat u bijvoorbeeld uw belangrijke afspraak al gemist heeft, dan kunt u ook uw geld terug vragen wat u oorspronkelijk heeft betaald voor de tickets.

Verzorging

Bij een geannuleerde vlucht dient TAP gelijk bijstand te verlenen in de vorm van eten en drinken, en indien nodig hotelovernachting(en) totdat de vervangende vlucht vertrekt. Ook het vervoer van en naar de luchthaven/hotel komt in dat geval voor rekening van de TAP. Bieden ze u niets aan en moet u zelf kosten maken? U kunt dan zelf een accommodatie boeken en eten en drinken regelen. Dit kunt u later met bonnetjes claimen bij de luchtvaartmaatschappij. Let wel; veel maatschappijen vergoeden geen alcoholische versnaperingen en 4 of 5 sterren hotels.

"Belangrijk detail; de luchtvaartmaatschappij hoeft u alleen te ‘verzorgen’ als u verder reist met het door hen geboden alternatief."

Belangrijk detail; de luchtvaartmaatschappij hoeft u alleen te ‘verzorgen’ als u verder reist met het door hen geboden alternatief. Ziet u af van de geboden alternatief maar moet u toch een dag wachten op uw zelf geboekte vlucht, dan is dit voor eigen rekening. 

Wanneer valt mijn geannuleerde TAP Air Portugal vlucht onder de Europese regelgeving?

Bijna elke dag annuleert TAP Air Portugal wel vluchten, voornamelijk van en naar Lissabon aangezien dat hun thuisbasis is. TAP vluchten vallen bijna altijd onder de Europese regelgeving tenzij het gaat om een vlucht welke volledig buiten de Europese Unie plaatsvindt.  In de praktijk kennen wij deze voorbeelden echter niet.

Wel is het hier van belang dat er daadwerkelijk wordt gevlogen TAP Air Portugal. Het kan namelijk voorkomen dat je bij TAP Air Portugal boekt maar de vlucht wordt uitgevoerd door een partner luchtvaartmaatschappij bijvoorbeeld Azul Aerolineas. Als deze dan vertrekt van buiten de EU, dan valt deze helaas niet onder de regelgeving.

Buitengewone omstandigheden of overmacht

Een laatste voorwaarde om in aanmerking te komen voor compensatie is dat de vlucht niet is geannuleerd vanwege buitengewone omstandigheden of overmacht. Dat zijn situaties die de luchtvaartmaatschappijen niet kunnen voorkomen, zoals bijvoorbeeld hevige sneeuwbuien, terreurdreiging of vulkaanuitbarstingen. In die gevallen, mits TAP Air Portugal het kan bewijzen, hoeven luchtvaartmaatschappijen geen compensatie te betalen.

Echter zien we ontzettend vaak dat luchtvaartmaatschappijen claims onterecht afwijzen vanwege buitengewone omstandigheden, terwijl we keer op gelijk krijgen van de rechter. TAP Air Portugal wijst vaak claims af vanwege het ‘slechte weer’, echter claimen wij nog veel van deze claims en starten wij hier graag een rechtszaak voor. Vaak zien we dat TAP Air Portugal voortijdig vluchten annuleert terwijl dit uiteindelijk niet nodig blijkt te zijn. Overigens zijn dit wel altijd discutabele claims en verschilt dit per vlucht en per situatie.

‘’Niet altijd als TAP Air Portugal de claim afwijst om slecht weer is dat ook echt waar. Aviclaim wint veel rechtszaken die TAP in eerste instantie afwijst vanwege het slechte weer.’’

Voer voor discussie dus en een groot gedeelte van deze situaties eindigen in de Rechtbank, waarbij we vaak als winnaar uit de strijd komen. Voer daarom altijd uw vluchtgegevens in op onze website, zodat wij de situatie voor u kunnen evalueren.

Welke situaties zijn per definitie geen overmacht?

De kenmerken van een buitengewone omstandigheid zijn dat ze onaangekondigd zijn en afkomstig van externe factoren. Dus ook stakingen van bijvoorbeeld luchtverkeersleiders in Frankrijk zijn vaak al geruime tijd aangekondigd. Hier kan men rekening mee houden. Ook stakingen van eigen personeel vallen dan dus ook niet onder overmacht, al wil Ryanair anders doen geloven. Als men goed is voor het personeel dan staken ze niet en zijn er geen duizenden vakantiegangers gedupeerd. Ook technische mankementen zijn geen overmacht, omdat de luchtvaartmaatschappij ervoor dient te zorgen dat de toestellen te allen tijde systematisch worden gecontroleerd en zonder problemen de vluchten uit kunnen voeren.

Andere luchtvaartmaatschappijen met vluchtannuleringen

TUI 

Ryanair

British Airways   

Vueling

Eurowings

Corendon

Transavia

United Airlines

easyJet

American Airlines

Emirates

Wizz Air

Lufthansa

Iberia Airlines

Mijn TAP vlucht was geannuleerd, waarom Aviclaim?

No Cure, No Pay!

U kunt uw geannuleerde TAP vlucht kosteloos indienen bij Aviclaim. Wij gaan vervolgens voor u aan de slag om de compensatie te verkrijgen. Als het ons lukt om een compensatie te verkrijgen voor uw geannuleerde vlucht dan houden we 25% van het geclaimde bedrag in. Zelfs al duurt dit traject enkele maanden en moeten wij hiervoor naar de rechtbank. Stel het lukt ons niet, dan betaalt ook helemaal niets.

Juridisch traject

Wij willen graag dat u krijgt waar u recht op heeft. Wij willen de onderste steen boven hebben. Vaak wordt een claim afgewezen omdat er sprake zou zijn van buitengewone omstandigheden. In veel gevallen is dit incorrect, en dit vechten we dan ook graag aan namens u. Ook als we de rechtbank in moeten om de compensatie voor uw te verkrijgen, betaalt u vooraf niets.

Uw voorgangers geven ons een 9!

Passagiers die ook te maken hebben gehad met een geannuleerde TAP vlucht zijn erg tevreden over onze service! Ze belonen ons werk met een dikke 9! En daar zijn we trots op. Sluit u zich aan in de rij van tevreden klanten die hun compensatie via Aviclaim hebben ontvangen?

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !